Film testsida - Halländsk Matkultur

Det ligger i våra halländska gener – att vilja skapa livsmedel av bästa sort. Vi är många som under hela året ser fram emot tiden då vi kan skörda och förädla det vi sått. Nu vill vi att du ska få upptäcka de många halländska gårdsbutiker som fylls till bredden av säsongens skörd. Vi vill att du ska få uppleva restaurangerna som skapar magi med råvaror från trakten.

Närhelst du besöker oss, från augusti till oktober, då lovar vi dig att här finns upplevelser för alla dina sinnen. Vi vill ge dig måltidsupplevelser, festivaler och marknader, med nära till skratt och äkta möten. Vi vill dela med oss av vår kunskap och bjuda in dig till aktiviteter där vi utforskar mathantverk tillsammans. Det är lätt att njuta av livet under Skördetid i Halland.

Välkommen hit!

GÅRDSBUTIK

ÄTA & FIKA

VAD HÄNDER

BOENDE

HITTA PÅ KARTA

PAKET

Att komma nära den halländska maten är även att komma nära dem som ger den kärlek och omsorg, som gör att den blir precis så där härligt god. Här får du möta några av våra halländska vänner som med passion för äkta vara och genuina upplevelser vill bjuda dig hem till sig!

Kilagårds Gröna

Vi vill inspirera folk att äta lokalt. Man måste lära sig se värdet och arbetet bakom maten.

Stedsans

Djupt in i skogen ligger en retreat med gastronomi i världsklass, där maten lagas över öppen eld och gästerna sover i beduintält eller minimalistiska trästugor. De egna odlingarna baseras på permakulturprinciper med inspiration från likasinnade odlingsfantaster världen över.

HamraGård

Naturligt, ekologiskt och förädlat med varsam hand. Det är med stor passion för djur och natur som syskonen Camilla och Johan driver sitt cirkulära jordbruk på HamraGård.

Söderfamiljen

Det känns kreativt, glatt och ja – familjärt! Här på Söderfamiljen värnar man om att stämningen är skön, att det som serveras på tallriken smakar gott och att atmosfären är avslappnad.

I år är ett märkligt år. Vi kommer inte kunna genomföra alla de festligheter vi hade tänkt oss. Men jorden vårdar vi som vanligt och bärgar skörden. Vi fyller på i våra gårdsbutiker och det kockas på våra restauranger. Doften av nybakat sprider sig från caféerna precis som förut. I mindre grupper kan vi också ordna kurser eller aktiviteter. Så välkommen hit du som är pigg och kry – för äta bör man som bekant!

Inga resultat hittades

Sidan du begärde kunde inte hittas. Försök förfina din sökning eller använd navigeringen ovan för att lokalisera inlägget.

FÖLJ OSS PÅ INSTAGRAM

Alla vi som står bakom Skördetid i Halland: