Julmarknad på Tjolöholms slott 12-28 nov - Halländsk Matkultur
Välj en sida

 

 

Julmarknad på Tjolöholms slott

Julen på Tjolöholm är en kär tradition för många. Den första julmarknaden anordnades så tidigt som 1987, men redan på greveparet Bondes tid för över hundra år sedan firades julen storslaget på Tjolöholm. Då som nu kläddes den enorma julgranen i slottets stora hall i silver och vitt, salongerna juldekorerades och brasan sprakade hemtrevligt i alla öppna spisar.

UNIKA JULKLAPPAR

Under julmarknaden samlas hantverkare och matutställare från hela landet för att visa och sälja sina småskaligt tillverkade produkter. I Magasinet finns även tomten som tar emot barnens önskningar och i Slottsbutiken finns produkter som knyter an till godset engelska historia.

SLOTTSVISIT

Godset är vackert upplyst av ljusslingor och mängder av granar och det vackra ljuset leder dig till slottet från 1904, som är så olikt andra svenska slott. Nytt för i år är att även slottets baksida som vetter mot havet är vackert upplyst.

I slottet möts du av engelska inredningar där det viktigaste för både arkitekt och byggherre var hemtrevnad i alla rum. Slottets första våning med den pampiga slottshallen, ett orientaliskt rökrum, biljardrum och det Libertyinredda herrummet är öppet under julmarknaden och ingår i julmarknadsentrén.

CHRISTMAS TEA 

Vid den sprakande brasan i slottets vackra matsal serveras Christmas tea, ett exklusivt julinspirerat afternoon tea. Den första serveringen består av brittiska snittar och pajer och den andra serveringen innehåller scones och söta bakverk med julsmaker. Till detta avnjuts med fördel slottets egna julte.

Christmas tea serveras kl 12, kl 15 och kl 18 på vardagarna och kl 11, kl 14 och kl 17 på helgerna. 295 kr, förköps i samband med entré till julmarknaden (kan också förköpas utan att entré köps samtidigt).

MAT OCH DRYCK 

Äter gott gör du i den nationalromantiska Storstugan, hos olika food trucks, på Kafé Loftet på Magasinets andra våning eller i godsets tidigare ridhus, Kafé Manegen.

ÖPPETTIDER

Fredag 12 nov kl 12-20
Lördag 13 nov kl 10-18
Söndag 14 nov kl 10-18
Fredag 19 nov kl 12-20
Lördag 20 nov kl 10-18
Söndag 21 nov kl 10-18
Torsdag 25 nov kl 12-20
Fredag 26 nov kl 12-20
Lördag 27 nov kl 10-18
Söndag 28 nov kl 10-18

Se priser på Tjolöholms slotts hemsida