Lek & lär i Skördetid - Halländsk Matkultur

Lek och lär i Skördetid

Alla barnfamiljer som vill mysa tillsammans i en härlig natur, leka och lära i skördetid! Detta är för er! Ett paket som bjuder in till både lek, lärande och gemenskap. Och så god mat såklart. Lite som ett dagsläger för familjer för både stora och små.

Vi börjar hos 4H-gården Stättared med fika, lek, ridning och getyoga. Japp, du läste rätt. Vi lovar att det här är en upplevelse ni sent ska glömma och getterna är otroligt snälla och mysiga. Medan ni fikar och njuter av kanelbulle, kaffe/mjölk och glass berättar personalen om hur maten som hamnar på vår tallrik odlas och vad som skördas runt omkring oss just nu. Därefter åker ni till Skårs Gård som förberett en alldeles underbar kvällsmat och tvårätters middag på lokala råvaror i säsong. Skårs gård ligger så vackert, inbäddat i naturen. Trädgården är stor och bjuder in till lek. Ta gärna med eget tält, sov över och ät en god frukost innan ni styr kosan hem. Eller avsluta efter middagen. Ni bestämmer vad som passar er bäst! Ni kommer i bil och kör mellan platserna.

Fakta om paketet:

Pris: Vuxna 900 kr pp inkl mom

Pris: Barn 255 kr/person inkl moms + 25:-/år upp till 14 år.

Tält: 150 kr/familj. Tältplats, dusch och WC som finns tillgängligt på gården samt frukost ingår.

Bokningsbara datum: 

7-8 sep

14-15 sep
Paketet inkluderar:

– Getyoga

– Kaffe, Bulle & Glass

– Lek med djuren & information om skördetid
– För barnen: ponnyridning

– Middag 2 rätters

– Enklare frukost

Program:

13-17 Välkommen till 4H-gården Stättared.

13.30 Ridning och lek bland djuren.
14.45 Eftermiddagsfika (ingår gör kanelbulle, saft och en glass) – vi berättar om hur maten odlas och vad som skördas omkring oss just nu.

15.30 Getyoga för vuxna och barn (från 2 år) och därefter mys med getter. Med hjälp av de snälla getterna som älskar att leka och klättra tar vi oss an klassen tillsammans. Och vill du hellre så går det bra att fortsätta att leka och klappa djur.

Getyogan tar ca 40 minuter. Hålls under en stor tältduk vilket är skönt för både skugga och regnskydd. Ta gärna med  egen matta eller filt samt oömma kläder och lämna smycken hemma då getterna gillar att nafsa på dessa. Vi rekommenderar uppsatt hår, eftersom killingarna älskar att tugga på hår och skägg. Ps! Ta inte med den dyraste mattan då olyckor kan ske. Vi har ett antal mattor att låna ut. Tänk på att ni är inne i getternas hage och det är respekt för djuren som gäller. Vuxna tar ansvar för medföljande barn. Aktiviteten genomförs under förutsättning att getterna har full hälsa.

17.00 avfärd mot Skårs Gård
18.00 Middag hos Skårs Gård – två rätter och härlig lek i omgivningarna.

20.00 Övernattning i tält eller hemfärd

En god natts sömn

9.00 Frukost – vandring/promenad för den som vill

***

(Ta med: oömma kläder och egen matta till getyogan. Lämna gärna smycken hemma och du som har långt hår sätta gärna upp det i tofs. Tänk på att visa djuren respekt – vi är på besök i deras hem.)  

Avbokningsvillkor

Bokningen är giltig först efter att betalning genomförts och bekräftats.

Efter gästens bokning får de ett bekräftelsemejl som fungerar som avtal mellan dig och Skårs Gård. Kontrollera att uppgifterna stämmer och meddela oss omedelbart vid eventuella felaktigheter.

Hela beloppet för workshop och middag betalas vid bokningstillfället via bank-, kreditkort eller swish.

Anmälan är bindande men platsen går att lämna över till annan vän.

Alla priser är inklusive moms.