Bli bonde för en dag - Halländsk Matkultur

Bli bonde för en dag ”

– en exklusiv upplevelse för ett par eller en familj

“Bli bonde för en dag” – är en exklusiv upplevelse för ett par eller en familj som drömmer om och vill uppleva hur det är att vara bonde för en dag. Att komma rakt in i ett modernt lantbruk kräver stora förberedelser för oss som driver gården och därför sker denna möjlighet endast två gånger om året. 

På med stövlarna och hoppa i arbetsoverallen. Njut av en snabb kopp kaffe på trappen innan vi går ut på gården för att ta tag i dagens sysslor. Vi mjölkar, mockar, strör och rör i grytor. Vi fikar med nybakade kanelbullar och bondkakor doppade i mjölk, tar kaffe-paus  och äter redig bonnamat vid lunch – med glass såklart för att orka dagen lång. Och allt det där får ni också få uppleva. Med lite guldkant.  

Fakta om paketet:

Pris: Kommer inom kort

Bokningsbara datum: Kommer snart

Paketet inkluderar:
– 2 nätter på Skrea Backe Bo
– Heldag på Kullsgärde ekogård inkl ”bonna frukost”, fika, mockning, mjölkning mm. 
– mjölkkörkort
– Lunch på Kullängs Påtår
– Ostprovning på Skrea Ost
– Middag på Skrea Matbruk 
– Frukost på Skrea Backe Bo

Så här går det till: 

10.00 Vi möts vi på gårdsplanen hos Kullsgärde ekogård. Ni byter om och får följa med på gårdens sysslor. Strö, mocka skit och åka hölass. Få koll på hur det egentligen funkar på en bondgård idag och få känna er som bonde för en dag helt enkelt!

12.30 Blir det LUNCH hos grannen Kullängs Påtår. Här väntas smörrebröd av allra bästa slag och lokal pilsner därtill. Glass därefter Hit åker ni traktor och vagn.

Efter en god lunch blir det lite mer bonna-sysslor på eftermiddagen! Vi provar att mjölka en ko, tar reda på om pulsen verkligen sänks när man klappar en ko och avslutar jobbet på Kullsgärde med att man får mjölk-körkort som bevis på väl utfört arbete!

15.00 Av mjölken blir det ost och under eftermiddagen ska ni få komma hem till gården bredvid, till Monica som driver Skrea Ost. Vi separarerar grädde som man gjorde förr och har ost-provning i fårhagen där man också kan mysa med fåren och lammen. Vill ni så får ni testa att skörda och karda ull.

16.00 Nu checkar vi in på Skrea Backe Bo där ni har hela den härliga villan för er själva. Duscha och byt om till kvällens middag. 

17.00-19.00  Vi tar ett par steg över gårdsplanen, njuter av utsikten över vinodlingen och landar sedan hos Skrea Matbruk där vi njuter av snacks, hemvevad pasta och sött såklart och kan konstatera att mat smakar godast efter en heldag på landet! I pastaladan hittar du också  Skrea Backe Destilleri så kanske blir det en kvällsdrink på Matbrukets veranda, men vi misstänker också att ni efter en tidig morgon kommer vara lagom trötta och lyckliga! En god natts sömn väntar nu efter en lång och händelserik dag!

09.30 Sovmorgon och frukost

Frukosten står redo i kylen och den dukar ni själva fram när ni vaknat och känner er hungriga. Visst är det skönt att få bestämma själv! Ja, idag behöver ni inte passa några tider. Så ta sovmorgon och bestäm hur din morgon ser ut – kanske en god bok och en kopp på bänken i vinodlingen? 

11.30 Sen utcheckning

Sen utcheckning för extra guldkant på er dag. Packa in er i bilen, ett dopp i havet om andan faller på och sedan beger ni er hemåt igen. Ett minne rikare.

Avbokningsvillkor
Fri avbokning och ombokning till och med 28 dagar innan ankomst. 
Vid avbokning 27 dagar till och med 14 dagar före ankomst utgår 50% återbetalning.
Avbokning 13 dagar eller senare än 13 dagar före ankomstdatum återbetalas ej. Senare ombokning möjlig endast vid uppvisande av läkarintyg. 
Avbeställningsskydd med förmånligare avbokningsvillkor kan tecknas vid bokning. 
Genom att du betalar accepterar du våra avbokningsvillkor.

Online betalning

Paketet inkl upplevelse, middagar och boende betalas vid bokning och bokningen är giltig först efter att betalning genomförts och bekräftats.

Bekräftelsemejlet fungerar som avtal mellan dig och Skrea matbruk. Kontrollera att uppgifterna stämmer och meddela oss omedelbart vid eventuella felaktigheter.

Hela beloppet för boendet betalas vid bokningstillfället via bank-, kreditkort eller swish.
Öppet köp gäller fram till och med 28 dagar före ankomst.

Vägbeskrivning: https://www.skreamatbruk.se/