Om Skördetid i Halland | Allt som händer i matväg!
Välj en sida

Lilla Italien, Sveriges Riviera, ja kärt barn har många namn, vi får väl säga välkommen till Halland helt enkelt. Att komma hit är som att komma hem, här är du välkommen hem till våra matentreprenörer. Bokstavligt talat. I Halland är det nära mellan smultronställena, de små överraskande hemma-hos restaurangerna trängs med mysiga gårdsbutiker och passionerade odlare. På din väg genom Halland kommer du att få träffa människorna bakom mat och uppleva den halländska matkulturen på riktigt. 

Den här tiden på året slår Halland upp sitt välsmakande skafferi som erbjuder nyskördade läckerheter och härliga evenemang med mat och dryck i fokus vecka efter vecka. Det är enkelt att hitta bra mat som är odlad och lagad med kärlek. Här myllrar det av gårdsbutiker fyllda med grönsaker, ost, kött, rotfrukter, bär och andra lokalproducerade varor. Restaurangerna skapar magi med råvaror från närliggande gårdar och här finns många fina bagerier och caféer som brinner för bra ingredienser och hembakt. 

Det finns dessutom gott om naturnära måltidsupplevelser och vill man lära sig att ta hand om sin skörd kan man till exempel göra egen äppelmust, gå en kurs i surdegsbakning eller att syra grönsaker eller följa med på växtvandringar längs stranden.

Med hjälp av kartan kan du se vart det mesta ligger och enkelt skapa din egen roadtrip. Så när du vill ha det äkta och genuint, med en saltstänkt smak från havet, välkommen hem till oss i Halland! 

Det bästa med Halland är skafferiet som finns här. Kvaliteten på råvarorna är fantastisk och här finns så många duktiga lokala producenter, gårdsbutiker och matställen och man upptäcker bara fler hela tiden.

PETER HALLDÈN | SPISERIET