Om Skördetid i Halland | Allt som händer i matväg!

Välkommen att följa med på Skörderesan. Be ge dig ut på de halländska vägarna för en kulinarisk resa fylld av nyplockade grönsaker, blommor och underbar lokalodlad mat med en touch av skörd. 

Ugglarps Grönt  – Odlingskreatören Mikael Jidenholm driver Ugglarps Grönt med stor passion. Med sitt unika läge vid havet kan Micke bedriva specialodling och i den fantastiskt frodiga gårdsbutiken hittar du ett stort urval av grönsaker, rotfrukter, kryddor, bär, frukt, blommor och ätliga vilda växter. På Ugglarps Grönt odlar man för ett godare och gladare liv.

Tångagård – På Hallands äldsta familjeföretag, Tångagård, odlas KRAV-certifierade produkter i harmoni med naturen. I den lilla gårdsbutiken hittar du ekologiska grönsaker, ägg, rödbetsjuice och massa mer. På Tångagård ska du passa på att ge dig ut i fältet och plocka dina egna grönsaker i deras självplock.

Spiseriet – Spiseriet är restaurangen med ett nordiskt kök med lokala råvaror. Här skapas en unik smakupplevelse med de råvaror som finns tillgängliga i säsong från de lokala gårdarna runt Varberg och i Halland. Allt serveras i en fridfull miljö med lugnet på landet som närmsta granne.

Warberg Tomateria – Hos Raimo och Bodil på Warberg Tomateria handlar du gårdens egna, underbara, färgglada tomater och egenodlade grönsaker i lösvikt i den stora gårdsbutiken. Här finns även nybakat bröd och delikatesser av högsta kvalité. Warberg Tomateria är det perfekta utflyktsmålet för stora och små. Missa inte att sticka in näsan i det stora växthuset och känna doften av de solvarma tomatplantorna och den mjuka fuktiga luften!

Kilagårds Gröna – Precis längs med Kattegattleden hittar du John & Linnea på Kilagårds Gröna, här på den gamla sparrisfarmen utanför Falkenberg lever de sin dröm med djur och odling. I den röda lagården finns numera en genuin och pittoresk gårdsbutik där gårdens egna varor blandas med väl utvalda halländska producenter. På Kilagårds Gröna kan du titta på gårdens djur som höns och grisar, njuta av halländsk fika och handla med dig egenproducerade varor hem.

Hule Trädgård – Här kan du plocka dina egna blommor från mitten av juli till sen höst. I den mysiga trädgårdsbutiken i växthuset hittar ni ett säsongsaktuellt sortiment av blommor och perenner. Hållbart odlat växtmaterial från både egen odling och andra lokala odlare. Den 1 september blir det guidad visning i köksträdgården där vi avslutar med att plocka en ätbar bukett.