Om Halländsk Matkultur | Allt som händer kring mat och dryck i Halland.

Om Halländsk Matkultur

HALLÄNDSK MATKULTUR är allt som odlas, förädlas och produceras i Halland. Kärleken till Halland ska märkas i varje smakupplevelse. Helt enkelt ett hållbart hantverk från människan till människan.

Upplev vår fantastiska matkultur genom att besöka våra gårdsbutiker, bryggerier, vingårdar, caféer och restauranger eller köp med dig en kasse med halländska råvaror och dryck för att njuta hemma.

Ta del av Halländsk Matkultur året om

I Halland är det enkelt att hitta bra mat som är odlad och lagad med kärlek. Här myllrar det av gårdsbutiker fyllda med grönsaker, ost, kött, rotfrukter, bär och andra lokalproducerade varor. Restaurangerna skapar magi med råvaror från närliggande gårdar och här finns många fina bagerier och caféer som brinner för bra ingredienser och hembakt – på riktigt.

Det finns dessutom gott om naturnära måltidsupplevelser och vill man lära sig att ta hand om sin skörd kan man till exempel göra egen must, gå en kurs i surdegsbakning eller att syra grönsaker eller följa med på växtvandringar längs stranden.

Med hjälp av kartan kan du se vart det mesta ligger och enkelt skapa din egen roadtrip!

Det bästa med Halland är skafferiet som finns här. Kvaliteten på råvarorna är fantastisk och här finns så många duktiga lokala producenter, gårdsbutiker och matställen och man upptäcker bara fler hela tiden.

PETER HALLDÈN | SPISERIET

FAKTA

Vår vision är att Halland ska bli Sveriges mest levande matlän, där den halländska matidentiteten ska bli mer tillgänglig för både hallänningar och andra utanför länet. Målet är helt enkelt att få fler att äta och efterfråga vår fantastiska halländska mat!

Bakom Halländsk Matkultur står Hallands Matgille och Signerat Halland i samarbete med Region Halland, LRF, destinationerna och företagen i Halland.

Foto: @plantbasedbythess