Smakbara paket - Halländsk Matkultur - lär känna människorna bakom maten

Smakbara upplevelser 

Vad får du när du slår samman kulinariska fullträffar med äventyr och glädje? 

Då får du något som skapar minnen för livet. Vardagslyx förpackat i en Halländsk värme. 

Kolla in alla grymma paket, alla Halländska Smakbara Upplevelser, och boka din bästa tid på jorden nu!

Bokningsbara paket

Ridäventyret

Ridäventyret

Detta är en upplevelse för dig som gillar fart, äventyr på hästryggen och god mat. “Skog & havsrundan” avgår från Olofsbo och tar dig både till skog och hav. Ät god lunch på Kullängs Påtår, ostprovning hos Skrea Ost och middag på Skrea Matbruk. Avsluta med en god natts sömn.

läs mer
Kosafari & Gelato

Kosafari & Gelato

Välkommen till ett kosafari på gården där Kvarnen i Kornhult får sin mjölk till deras omåttligt populära gelato. Följ med till platsen där glassens resa startar. Hos Stäme Holstein får du åka kosafari och se hur det är att driva ett ekologiskt jordbruk med kor.

läs mer
Bike & Bites – Lilla paketet

Bike & Bites – Lilla paketet

Älskar du cykel i underbar natur och miljö kombinerat med närodlade smakupplevelser är detta ett paket du inte vill missa. Med den inspirerande gårdsmiljön utanför fönstret och sjön Bolmen i blickfånget checkar du in på Tiraholm.

läs mer
Mat, Skog & kreativitet

Mat, Skog & kreativitet

Ge dig ut på en kreativ helg i skogen I Hallands inland. Du bor, äter, lär dig baka surdegsbröd och göra riktig gelato. Låt dig släppa loss din kreativitet och njuta av hösten med brasa, bad och mat.

läs mer
Mindful eating

Mindful eating

Välkommen till en härlig dag med Vegetarisk matlagningskurs, ett härligt yogapass på mattan “Vinyasa Slow Flow” och mindful eating. Här får du besöka Hela Hälsans Hus och Skårs Gård i norra Halland.

läs mer
Lek & lär i Skördetid

Lek & lär i Skördetid

Alla barnfamiljer som vill mysa tillsammans i en härlig natur, leka och lära i skördetid! Detta är för er! Ett paket som bjuder in till både lek, lärande och gemenskap. Och så god mat såklart. Lite som ett dagsläger för familjer för både stora och små.

läs mer
Hemma hos Gårdakrik

Hemma hos Gårdakrik

För dig som vill bada i halländsk hjärtligt kärlek, äta en riktig bonnamiddag, träffa nya människor och njuta av skog och mark. För dig har vi skapat detta sociala paket. Mitt i den vackra dalen ligger mötesplatsen och byn Gårdakrik.

läs mer
Följ kossans väg

Följ kossans väg

Följ med på en inspirerande och lärande upplevelse om hur kossorna bor och mjölkas, hur mjölken blir till glass och ost – ost som till slut hamnar på en pizza och rätt ner i din mage! Besök Kullsgärde ekogård, Kullängs Påtår, Skrea Ost och Prostens Pizzeria.

läs mer
Bli bonde för en dag

Bli bonde för en dag

“Bli bonde för en dag” – är en exklusiv upplevelse för ett par eller en familj som drömmer om och vill uppleva hur det är att vara bonde för en dag. Att komma rakt in i ett modernt lantbruk kräver stora förberedelser för oss som driver gården och därför sker denna möjlighet endast två gånger om året.

läs mer
Mat & Kultur på 4hjul

Mat & Kultur på 4hjul

Kliv på bussen tillsammans med likasinnade livsnjutare som uppskattar natur, mat- och kulturupplevelser. Ni färdas in i de halländska skogarna där ni utöver sällskapet kommer njuta av berättelser från matentreprenörer, vacker natur, boende i underbar miljö och närodlade matupplevelser.

läs mer
Retreat yourself

Retreat yourself

Välkommen hit och njut av allt det vackra i Hallands inland. Välkommen till Kroksjöns Skogsretreat och Bäckhästen utanför Unnaryd – två rofyllda och kreativa oaser i naturen. Platser där ni själva bestämmer takten och där det finns gott om utrymme för reflektion och avkoppling.

läs mer
Farmers Table

Farmers Table

Välkommen till en matupplevelse utöver det vanliga! En helkväll och gastronomisk fest på Ahla Mossens Vilthägn med lokal mat, spännande smaker och intressanta möten med producenterna själva.

läs mer
MÖRKERÄVENTYRET

MÖRKERÄVENTYRET

Vem vågar åka fortast ner för rodelbanan i mörkret? Upplev ett magiskt sportlovsäventyr i de Halländska skogarna. Grym mat, mys framför braskamin, rodel, sällskapsspel, discgolf och en riktigt god natts sömn.

läs mer
Walking with friends & food

Walking with friends & food

Vaggas till sömns av trädkronornas dans med två dagars härlig vandring i de Halländska skogarna och dukat bord mitt i skogen. Ett äventyr med skratt, goda vänner, ångande bastubad och kvällsdopp i Yasjöns tysta lugn.

läs mer
Tång & skog

Tång & skog

Här är en smakbar upplevelse under en dag för dig som uppskattar livets goda och som kombinerar det bästa vi vet från naturen: tången och skogen. Ett paket där du kommer att inspireras, lära nytt, äta gott och vandra i härligt vackra och utvalda miljöer.

läs mer
Det vilda smakäventyret

Det vilda smakäventyret

Upptäck den vilda sidan av Halland! Cykla runt på asfalterade bonnavägar, lär, lev och förundras över de vackra öppna landskapen, människorna, djuren, naturens delikatesser och ta del av lokala hemligheter med dukat bord mitt bland hjortarna.

läs mer
Bike & Bites

Bike & Bites

Då du älskar cykel i underbar natur och miljö kombinerat med närodlade smakupplevelser är detta ett paket du inte vill missa. Med den inspirerande gårdsmiljön utanför fönstret och sjön Bolmen i blickfånget checkar du in på Tiraholm som blir vår utgångspunkt.

läs mer