Dryckesresan - Halländsk Matkultur
Välj en sida

Regnér garden – På gården där det tillverkas både must, cider och äppelbrandy får du lära dig om dryckens väg från frukt till flaska. I gårdsbutiken erbjuds ekologiska produkter, marmelader och dryck av äpplen, päron och havtorn, men även mer ovanliga ingredienser som aronia och rosenkvitten.

Byaregårdens brygghus – Besök det familjeägda micobryggeriet där det inte bara finns mängder av öl, utan också pizzacafé med Napolitanska pizzor. I butiken hittar du spännande folköl, lättöl och ginger beer.

Ästad Vingård – På Hallands största vingård kan du prova gårdens viner, uppleva vingårdsvandring eller boka ett vingårdspaket med middag och övernattning. För den som vill köpa med sig något hem finns en butik med inriktning på mat och vin.

Slöinge kafferosteri – Sväng inom Slöinge och besök detta charmiga mikrorosteri som enbart rostar ekologiskt specialkaffe. Tar du en kopp i caféet ingår fri påtår av tre sorters kaffe.

Hafi – För över 80 år sedan fick farmors far fram det perfekta geléreceptet och HAFI syltfabrik startades på den halländska landsbygden. Idag är det ett måste för dig som älskar sylt och marmelader av alla slag. Fynda handgjorda rårörda lingon, sylter och marmelader på hink och passa på att fika i sommarcaféet.   

Halmstad Brygghus – I Slottsmöllans gamla nedlagda fabrikslokaler hittar man idag Halmstad Brygghus. Här kan du gå på ölprovning, få en visning av bryggeriet och titta inom gårdsbutiken.

I`m Coffee – Ett genuint hantverksrosteri på gamla Slottsmöllan i Halmstad. Rostmästaren har sina rötter i Guinea där han även äger och driver ett kaffeplantage som har gått i arv efter hans morfar. Här kan du välja mellan många nyrostade kaffesorter och passa på att testa det stora utbudet i butiken. Nytt för i år är chokladfabriken, ett måste! 

Regnér garden – På gården där det tillverkas både must, cider och äppelbrandy får du lära dig om dryckens väg från frukt till flaska. I gårdsbutiken erbjuds ekologiska produkter, marmelader och dryck av äpplen, päron och havtorn, men även mer ovanliga ingredienser som aronia och rosenkvitten.

Byaregårdens brygghus – Besök det familjeägda micobryggeriet där det inte bara finns mängder av öl, utan också pizzacafé med Napolitanska pizzor. I butiken hittar du spännande folköl, lättöl och ginger beer.

Ästad Vingård – På Hallands största vingård kan du prova gårdens viner, uppleva vingårdsvandring eller boka ett vingårdspaket med middag och övernattning. För den som vill köpa med sig något hem finns en butik med inriktning på mat och vin.

Slöinge kafferosteri – Sväng inom Slöinge och besök detta charmiga mikrorosteri som enbart rostar ekologiskt specialkaffe. Tar du en kopp i caféet ingår fri påtår av tre sorters kaffe.

Hafi – För över 80 år sedan fick farmors far fram det perfekta geléreceptet och HAFI syltfabrik startades på den halländska landsbygden. Idag är det ett måste för dig som älskar sylt och marmelader av alla slag. Fynda handgjorda rårörda lingon, sylter och marmelader på hink och passa på att fika i sommarcaféet.   

Halmstad Brygghus – I Slottsmöllans gamla nedlagda fabrikslokaler hittar man idag Halmstad Brygghus. Här kan du gå på ölprovning, få en visning av bryggeriet och titta inom gårdsbutiken.

I`m Coffee – Ett genuint hantverksrosteri på gamla Slottsmöllan i Halmstad. Rostmästaren har sina rötter i Guinea där han även äger och driver ett kaffeplantage som har gått i arv efter hans morfar. Här kan du välja mellan många nyrostade kaffesorter och passa på att testa det stora utbudet i butiken. Nytt för i år är chokladfabriken, ett måste!