Farmers Table - Halländsk Matkultur

Farmers table – life is better on the farm

Välkommen till en matupplevelse utöver det vanliga! En helkväll och gastronomisk fest på Ahla Mossens Vilthägn med lokal mat, spännande smaker och intressanta möten. Farmers Table är vårt koncept där du inte bara sitter ner för att äta, utan för att uppleva och att lära. Vår mat är tillagad med omsorg, precis som naturen tänkt sig. Detta kan du vara helt säker på eftersom personen som har odlat den sitter bredvid dig vid bordet. Farmarna, de som med passion, varsamhet och hårt arbete ser till att vi får mat på bordet, de bär dessutom på massor av kunskap och hemligheter som du nu ska få ta del av.

Under kvällen serveras 5 rätter med lokala råvaror från 5 olika farmare – en förrätt med vilda delikatesser, tre mindre huvudrätter och en dessert. Vid varje rätt får du möjlighet att lära mer om råvaran, processen bakom och samtala med en farmare.

Under kvällen möter du:
Skogaby Lantbruk
– nötköttsproduktion där djuren föds upp på gräs och mineraler. Under säsong kan du hitta sparris och hallon i gårdsbutiken och huvudproduktionen är deras prisbelönta äppelmust och bärdryckerna som produceras på lokala och som sämst svenska råvaror. Mousserande drycker är årets nyhet och nästa år anläggs det egen fruktodling med 1800 äppelträd.

Wessingekälla Brygghus, ett familjeföretag och microbryggeri som brygger sällan skådat gott öl. De arbetar småskaligt och hantverksmässigt med flera olika sorters ölstilar som ackompanjerar de lokala smakerna på tallriken på allra bästa sätt denna kväll. Ölen har även smugit sig in i marinaden av köttet och i matlagningen på olika sätt.

Solberga och potatisfarmaren Lars Hansson, odlar de allra godaste potatisarna. Bara det är en anledning nog att komma till Laholm. Gården har funnits i släkten sedan 1931 då Lars farfar köpte den och Lars är tredje generationens potatisodlare. På Solberga odlas potatis, spannmål och ärtor.

vert.farm – som ligger i framkant kring hydroponisk odling i inomhusmiljö. De är nyfikna, vetgiriga och experimenterar för fullt kring framtidens odling, mikroskott, kryddor och grönsaker.

Och så vi som bjuder in – Ahla Mossen och vårt viltkött från vårt vilthägn. Sedan 2007 driver vi, Jonas och Vivianne och våra barn ett vilthägn på gården i Ahla. Tidigare fanns här hästar och grisar på gården och det drevs ett traditionellt jordbruk. Men Jonas dröm om ett vilthägn med hjortar gjorde att vi ändrade livsstil.  Allt började med en dröm – om ett vilthägn med hjortar. Vi ändrade vår livsstil och idag föder vi upp kronhjortar, dovhjortar och mufflonfår för ett etiskt och härligt kött som vi säljer i vår gårdsbutik. Under kvällen får du prova minst 5 olika sorters vilt under kvällen som alla har gått genom vårt viltslakteri.

Program
16.00 Hej och välkommen!
16.30 Ett glas bubbel och presentation av kvällen.

16.45 Förrätt  – en av farmarna sätter dig vid bordet, sedan flyttar sig Farmaren sig 5 rätter                                                                                     17.30 Huvudrätt 1 – nytt möte
18.15 Huvudrätt 2 – nytt möte
19.00 Huvudrätt 3 – nytt möte
19.45 Paus och bensträckning
20.30 Efterrätt  – sista mötet
21.30 TACK och hej då

Avbokningsvillkor:

Fri avbokning och ombokning till och med 28 dagar innan ankomst.
Vid avbokning 27 dagar till och med 14 dagar före ankomst utgår 50% återbetalning. Avbokning 13 dagar eller senare än 13 dagar före ankomstdatum återbetalas ej. Senare ombokning möjlig endast vid uppvisande av läkarintyg.
Avbeställningsskydd med förmånligare avbokningsvillkor kan tecknas vid bokning. Genom att du betalar accepterar du våra avbokningsvillkor.

 

Fakta om paketet:

Pris:  1499 kr pp inkl moms per person

Dryck tillkommer och beställs och betalas på plats. Ställplats kan köpas till och priset är 150kr/natt utan el.

Bokas och betalas via mail eller telefon: ahlavilt@gmail.com +46 (0)70-543 64 51

Betalning till swish 123-6498356

Datum: 14/6, 13/7 och 9/8

Innehåller: Middag och med möte med 5 halländska  farmare/producenter,