Gårdsbutiksrundan - Halländsk Matkultur

Norra rundan

Mariebergs gårdsbutik

Börja på Mariebergs gårdsbutik, här hittar du Sveriges största pepparrotsodling. På Mariebergs gårdsbutik kan du titta på odlingarna, både i friland och i växthusen. Gårdsbutiken har öppet alla dagar året runt och här finns närodlade grönsaker, lokalproducerade delikatesser och mycket mer samt naturligtvis deras egen specialitet, pepparroten!

Skårs Gård

Åk vidare till Skårs Gård, ett utflyktsmål för hela familjen. Glädje, krubb och utenjut! Här serverar man säsongsbaserad mat och fika som stimulerar både öga och gom. Inspirationen hämtas från den halländska naturen med nedslag i hela världen.

Hamra Gård

På Hamra Gård får du uppleva mathantverk från grunden. De har ett ekologiskt jordbruk där djuren lever hela sina liv på gården. Här är kretsloppet närvarande i att man gör, fodret till djuren odlas på gården och man styckar och förädlar köttet själva i det lilla gårdsstyckeriet. I gårdsbutiken hittar du utegriskött, lammkött och charketurier från gården. Även fällar, garn och ullhantverk från Hamra.

Regnér Garden

När du sen är sugen på en härligt god fika åker du vidare till Regnér Garden. Musteri, gårdsbutik och äppelcafé. I gårdsbutiken finner du unika torkade äppelprodukter, marmelader och drycker från gårdens frukter och bär. Här kan du även gå en vandring i odlingarna. Öppet på söndagar året runt 12-16.

Byaregårdens Brygghus

Avsluta din dag med en magiskt god pizza på Byaregårdens Brygghus. Här äter du fantastisk pizza i napolitansk stil, bakad i vedeldad stenugn,, driver god hantverksproducerad öl och handlar Byaregårdens egen läsk i gårdsbutiken. Här kan du sitta utomhus, under tak i härlig miljö.

Mellersta rundan

Öströö Fårfarm

Gårdsbutik med lammdelikatesser, lammskinn och hantverk, café med ekologisk prägel vackert belägen med bokskogen och beteshagar in på knuten. I Café Bokskogen serveras hembakat och hemlagat med Fågelsång som underhållning. Missa inte lammsafari!

Thuressons

Thuressons är ett paradis för dig som gillar kött och egen tillverkade charkuteriet. Här handlar du kött och chark från gårdens egna frigående djur, fikar i det nybyggda caféet medan barnen leker utanför. Välj länge och noggrant av det färska köttet över disk och passa på att handla med dig halländska godsaker från den stora gårdsbutiken.

Skrea Ost

Precis vid foten av Skrea Backe hittar du det lilla mejeriet Skrea Ost. I gårdsbutiken kan du köpa Monicas egna så som Bondosten, Marsten eller den vita Kattegatt mögelosten.  Missa inte den populära Eldosten!

Gudmundsgården

Gudmundsgården är en liten vackert belägen familjegård utanför Slöinge, i butiken säljs nöt, lamm, hjort, vildsvin och älg efter tillgång och säsong. Allt tillverkas för hand efter gamla recept och du som söker det ärliga och hederliga mathantverket har hamnat rätt. Här hittar du Hallands största sortiment av egentillverkade kött och charkdelikatesser.

Slättåkra Närproducerat 

Här driver tre regenerativa jordbruk och ett mejeri tillsammans sin gårdsbutik där du har möjlighet att handla kött, ägg, blommor, ost, yoghurt och mycket annat.