Om Halländsk Matkultur | Allt som händer kring mat och dryck i Halland.

Välkommen till Hallands Matfest – Halmstads Teater

På Hallands Matfest möts matentreprenörerna från hela Halland med musiken, författarna och trädgårds- och odlingsentusiasterna.

Öppettider: kl. 10-18

Dryckeskällaren öppet till kl. 20

 

Entré: 100 kr för vuxna, köps i dörren till teatern. Obs! endast betalning med kort eller swish. 

Innan för dörrarna på Hallands Matfest hittar du My Feldt och alla hennes godsaker, här kan du slå dig ner för en färgglad fika och god kopp kaffe.

Saluhallen

I foajén på övre plan hittar du de halländska utställarna i “Saluhallen”, här kan du köpa med dig massa goda och lokalproducerade varor hem som exempelvis korv, ost, honung & sill. Utöver det så finns det massor med andra goda grejer, tex. Fermenterat, nybakat bröd, honung, kaffe, choklad och mycket mer.

På övre plan finns även “Blomsterhörnan” proppfylld med inspiration inför våren och sommarens odlingssäsong, där handlar du lökar, knölar, vårkransar och massa annat härligt.

Här kommer Blomster-Mia från Halmstad finnas på plats tillsammans med Marie Emilsson från Håkesgård.

På övre plan, borta vid baren, finns dagens restauranger. Här hittar du Söderfamiljen, Joels Brygga och Sikta Stenugnsbageri som alla gör ett gästspel på Hallands Matfest. Passa på att njuta av en magisk lunch från deras grymma kök. 

Stora scen

På stora scen varvas ett härligt program med start från kl. 11.00, Johan Blidberg och Rebecca Sellergren håller i trådarna och bjuder in gäster så som Food Pharmacy, My Feldt och självaste Erik Haag tar oss med på en resa i krogkulturens historia. Precis som förra året kommer Bicycle Beats underhålla med grymma toner.

Dryckeskällaren

I teaterns källare har Festsalen förvandlats till en “Dryckeskällare”, här kan du gå på öl, vin och ginprovning och testa dig igenom det halländska dryckesutbudet. Det krävs ingen föranmälan till provningar och biljetterna köper du på plats. Anton Wernebäck kommer att spela gitarr och sjunga för oss och du köper pinza från Lucas Pastalab eller korv från Korvpojkarna med härliga halländska tillbehör.

välkommen till en dag vi sent ska glömma!

Food pharmacy

Food Pharmacy knyter an till årets tema ”utan tillsatser”. De vill, precis som vi, att man ska fokusera på den rena maten. Fokusera på vad du ska äta snarare än vad du ska utesluta.

Erik Haag

Erik Haag, journalist, programledare och komiker kommer att hålla sin föreläsning. Krogkulturens historia. Som med värme och humor tar oss med på svenskarnas vanor på krogen genom åren.

My feldt

Innan för dörrarna på Hallands Matfest hittar du My Feldt och alla hennes godsaker, här kan du slå dig ner för en färgglad fika och god kopp kaffe. My gästar även scenen under dagen.

Bicycle Beats

Bicycle Beats jammar loss under dagen och på scenen kl 16:00

Johan Blidberg

Bunkringsmästaren som lagar fantastisk mat från naturens skafferi på @lismejeri kommer till matfesten för att guida oss genom dagen tillsammans med Rebecca Sellergren med start från kl. 11.00. Tillsammans håller de i trådarna och bjuder in gäster på scen.

Program 16 mars 

10:00 Dörrarna slås upp,och café, restauranger och saluhall öppnas för dagen

11:00 Johan och Rebecca kickar igång dagen med härliga gäster i köket

Musik, mat och häng i köket. Johan och Rebecca kickar igång dagen med härliga gäster i köket. 

 Plats: Stora scen

11:00 Dryckeskällaren öppnar

11:15 ANTON WERNERBÄCK spelar i Dryckeskällaren

Skål och välkommen. Anton Wernebäck spelar

Plats: Dryckeskällaren

11:30 GRÖTDUELL

Grötduell

Plats: Stora scen

12:00 FOOD PHARMACY

Food Pharmacy knyter an till årets tema ”utan tillsatser”. Näringsjägarna Lina & Mia pratar om riktig mat utan tillsatser

Plats: Stora scen

13:00 Musik och provsmak. ANTON WERNERBÄCK spelar

Anton Wernebäck spelar

Plats: Dryckeskällaren

13:15 Boksignering med Food Pharmacy

Food Pharmacy signerar sina böcker

Näringsjägaren och The Cookbook

Plats: Ingång vid stora scen

14:00 Häng i köket, Johan och Rebecca gästas av MY FELDT

Johan och Rebecca kör igång igen efter pausen med härligt stök i köket och spännande gäster som bl.a. My Feldt som snackar socker!

15:00 ERIK HAAG

Erik Haag, journalist, programledare och komiker kommer att hålla sin föreläsning. Krogkulturens historia. Som med värme och humor tar oss med på svenskarnas vanor på krogen genom åren.

Plats: Stora scen

16:00 BICYCLE BEATS jammar loss

Plats: Stora scen

16:15 ANTON WERNERBÄCK spelar i Dryckeskällaren

 Anton Wernebäck spelar

Plats: Dryckeskällaren

18:00 AFTER MATFEST i Dryckeskällaren

Anton Wernebäck spelar

20:00 Matfesten stänger