Kilagårds Gröna - Halländsk Matkultur

John & Linnea

Kilagårds Gröna

John & Linnea – Kilagårds Gröna

Över den stora gårdsplanen kommer katterna Greta och Blomma gående i sakta mak, stannar till och kikar nyfiket på sin husse som öppnar upp de stora portarna till gårdsbutiken. Precis längs med Kattegattleden hittar du John & Linnea på Kilagårds Gröna, här på den gamla sparrisfarmen utanför Falkenberg lever de sin dröm med barn, djur och odling.

Cyklisterna på Kattegattleden frågade om det finnas någon fika att köpa när de cyklade förbi, då kände vi att här finns något att bygga vidare på säger Linnea Hall med ett leende. Och så började resan med Kilagård.

Lever sin dröm på den halländska landsbygden
Här vill vi leva back to basic, fortsätter Linnea. Vårt mål är att lära oss bunkra och ta hand om skörden så att den räcker över vintern. Drömmen är att bli självförsörjande helt enkelt.

Här vill vi leva back to basic, fortsätter Linnea. Vårt mål är att lära oss bunkra och ta hand om skörden så att den räcker över vintern. Drömmen är att bli självförsörjande helt enkelt.

John och Linnea träffades när de bara var 13 år. I år fyller de 30 och lever nu sin dröm på den halländska landsbygden. Att bygga upp den gamla gården igen ser de som sitt livsprojekt, men det är viktigt för dem att växa långsamt, hållbart och verkligen låta detaljerna ta plats. För John och Linnea verkar ingenting omöjligt, det man inte kan lär man sig och odlingen har alltid varit ett stort intresse.

Linnea har alltid drömt om höns, det var så vi hamnade på landet säger John och skrattar. Och John nördar in sig, läser och lär sig det han inte kan, fyller Linnea i. 

Det unga paret älskar återbruk och försöker hela tiden använda sig av det som finns tillgängligt hemma på gården. När en sak rivs bygger man något nytt av de gamla delarna. Hönshuset är helt byggt av sådant som funnits här på gården, säger John. Vi gillar ju utmaningar fortsätter han med ett skratt, att lära oss nya saker och våga göra saker själva fast att man kanske inte kan allt från början.

FOTO: LISA LINDSTRÖM

Gårdsbutik med halländska smaker
I den stora röda ladugården finns numera en genuin och pittoresk gårdsbutik där gårdens egna varor blandas med väl utvalda halländska producenter. I den stora röda ladugården finns numera en genuin och pittoresk gårdsbutik där gårdens egna varor blandas med väl utvalda halländska producenter. 

Vi vill inspirera folk att äta lokalt, fortsätter Linnea. Man måste lära sig se värdet och arbetet bakom maten. 

På Kilagårds Gröna kan du titta på gårdens djur så som får och höns, plocka sensommarblommor, njuta av halländsk fika och handla med dig egenproducerade varor hem. Under sommaren kommer man kunna gå på yoga och frukost här och för hösten finns stora planer.

Det hade varit roligt att avsluta säsongen med en riktigt stor skördefest med massa grönsaker och blommor. Tänk att smycka upp hela gårdsbutiken med våra egenodlade pumpor, avslutar Linnea drömmande. 

Vi vill inspirera folk att äta lokalt

FOTO: LISA LINDSTRÖM

OM Kilagårds gröna

KRAV-certifierad grönsaksodling & grönbetesägg i Falkenberg.

Gårdsbutik & café öppet lördagar 11-15
Gårdskiosken vid sidan av vägen öppen söndagar 10-18

Läs er o Kilagårds Gröna på www.kilagardsgrona.com