Kosafari & Gelato - Halländsk Matkultur

KO-SAFARI & GELATO

Gör dig redo för ett äventyr! Välkommen till ett kosafari på gården där Kvarnen i Kornhult får sin mjölk till deras omåttligt populära gelato. Har du testat? Om inte! Nu är det dags! Ja, följ med till platsen där glassens resa startar. Hos Stäme Holstein får ni åka ut på safari i en stor safarivagn och får en inblick i hur det är att driva ett ekologiskt jordbruk med kor. Ni får möta korna såklart, men även alpackor, får och klappa kalvar. En riktigt mysig familjeutflykt med skit under naglarna och vinden i håret.

 

Efter kosafarit åker ni i egen bil, vidare till Kvarnen i Kornhult. En bilresa på ca 10 minuter. Här väntas gelato av allra bästa slag som är tillverkad på mjölken från korna som betar i de stora hagarna ni just mött och smaksatt med sommarens goda bär. Ät glass och mys i den vackra trädgården. Här är det skönt att bara vara.

Vi ser fram emot att ta emot er! För att säkerställa att er upplevelse blir så bra som möjligt så har vi samlat några viktiga saker som är att veta.

Varmt välkommen ska ni vara till oss, livet på landet och ett KOSAFARI & GELATO ni sent ska glömma!

 /Stäme Gård och Kvarnen Kornhult!

Fakta om paketet:

Pris: 169 SEK/gäst inkl moms. Barn 0–3 år: gratis. (Det är max 40 personer per KOSAFARI) 

Bokningsbara datum: 

11. juli

18. juli

25. juli

1. augusti

8. augusti
Paketet inkluderar:

– Ko-safari på Stäme Gård

– Glass på Kvarnen i Kornhult som är producerad från kornas goda mjölk

Bokningen måste göras senast kl 20.00 dagen före ert KOSAFARI. Det ger oss tid att förbereda ert besök och all gelato.

Återbetalning: Köpt biljett återbetalas inte men det går bra att överlämna biljetter till vänner om du inte kan delta själv.

Gårdsbesök: På gården är det djurens hem och trygga miljö. Vi visar dem respekt och hänsyn. Vill du vara med och mata djuren innan KOSAFARIT börjar – kom 30 minuter innan. Priset är 10 kr för en liten påse foder. Det går inte att mata djuren efter KO- SAFARIT. Efter KOSAFARIT kör ni direkt till Kvarnen i Kornhult för att äta glass som är producerad från kornas goda mjölk.

Kossans snabba gelto-kö: Hos Kvarnen i Kornhult får ni som varit på KOSAFARI stå i ”kossans snabba gelato-kö”. Här får ni er glass i två smaker – vi har valt våra allra bästa. Om du vill köpa mer gelato eller andra läckerheter att ta med hem kommer detta också att finnas till försäljning under samma villkor och samma kö som de övriga gästerna.

Vägbeskrivning: Knappa in ”Stäme 769, 312 94 Laholm” i din GPS så kommer du till Stäme. Knappa sedan in ”KORNHULTSVÄGEN 24, 312 53 Hishult” så kommer du till Kvarnen i Kornhult. Det är ca 10 minuters bilfärd mellan Stäme och Kvarnen. Fortsätt bara rakt fram och sväng en gång vid ICA i Hishult. Vi bifogar en QR-kod till vägbeskrivningen så att du enkelt kan hitta vägen.