Mat & Kultur på 4hjul - Halländsk Matkultur

Mat & Kultur på 4hjul – med Buss

Kliv på bussen tillsammans med likasinnade livsnjutare som uppskattar natur, mat- och kulturupplevelser. Ni färdas in i de halländska skogarna där ni utöver sällskapet kommer njuta av berättelser från matentreprenörer, vacker natur, boende i underbar miljö och närodlade matupplevelser.

 

Upplev Hyltes vackra omgivning med stopp hos Tiraholms Fisk, Petersson & Ström Handelsbod, VJ Vilt, Unnaryds Hembygdspark med Bonadsmuseum. Resan sker med Åke på Lundbergs Buss.

Fakta om paketet:

Pris: 2 195 kr/person

Bokningsbara datum: 

6-7 oktober 2024
13-14 oktober 2024 
Paketet inkluderar:
– Bussresa från Falkenberg med Lundbergs Buss

– 1 natt, del i dubbelrum på Tiraholms hotell

– 1 frukost

– 2-rätters middag på Tiraholms fiskrestaurang

– Lunch på VJ Vilt i Nissaryd

– Fika på Petersson & Ströms Handelsbod

– Fika och guidad tur på Unnaryds Hembygdspark & Bonadsmuseum

Dag 1 söndag:

13.00 Upphämtning med buss i Falkenberg

Ca 14.30 Första stoppet är på Petersson & Ström Handelsbod i Unnaryd. Resenärerna bjuds på fika från Bäckhästens Vedugnsbageri och kaffe från lokalt rosteri som serveras i Handelsboden. Möjlighet till shopping för de som önskar.

16.00 Buss från Unnaryd till Tiraholms Fisk och Hotell.

16.30 Incheckning på Tiraholms Hotell

18.00 2-rätters middag serveras i Sveriges enda insjöfiskrestaurang med välsmakande rätter av det bästa sjön har att erbjuda. Allt lagat efter egna recept med råvaran från sjön i centrum. Där träffar ni också Malin som tillsammans med sin familj driver den underbara destinationen precis vid sjön Bolmen.

Dag 2 måndag:

07.30-09.00 En härlig frukostbuffé står uppdukad i hotellets matsal med båda egenproducerade och lokalt producerade godsaker.

09.30 Avfärd buss till Unnaryds Hembygdspark med Bonadsmuseum. Gästerna bjuds på kaffe.

10.00-11.30 Guidad tur på museet där besökarna får uppleva hantverk och kulturarv.

11.40 Avfärd till Hyltebruk och VJ Vilt där ägarna Jonas och Caroline tar emot. De berättar om sin verksamhet där de utför styckning och förädling av vilt. VJ Vilt har även försäljning av kött och charkprodukter för de som önskar. Tips är att ta med en kylväska! Kylskåp finns på bussen.

12.00 Lunch på VJ Vilt lagat på egna råvaror i genuin och naturskön miljö.

14.00 Avfärd med buss tillbaka till Falkenberg

Ca 15.30 Ankomst Falkenbergs station. Hemfärd med egen transport.

Avbokningsvillkor

Fri avbokning och ombokning till och med 30 dagar innan ankomst. Avbokning senare än 14 dagar före ankomstdatum återbetalas ej. Senare ombokning möjlig endast vid uppvisande av läkarintyg. 
Genom att du betalar accepterar du våra avbokningsvillkor.

Online betalning

Paketet betalas vid bokning och bokningen är giltig först efter att betalning genomförts och bekräftats.Bekräftelsemailet fungerar som avtal mellan dig och Lundbergs Taxi. Kontrollera att uppgifterna stämmer och meddela oss omedelbart vid eventuella felaktigheter.

Hela beloppet för boendet betalas vid bokningstillfället via bank-, kreditkort eller swish. Alla priser är inklusive moms.

 Försäkring: Privat olycksfallsförsäkring gäller för samtliga bokningar.

  • Vägbeskrivning: Från avgångsplats. (Busstationen i Falkenberg)