Mat, Skog & kreativitet - Halländsk Matkultur

En kreativ helg i skogen

När sommar går mot höst och vi längtar efter varma grytor, mys framför brasan och sprakande höstlöv. Just då är du välkommen till Hallands inland för att bo, baka och släppa loss din kreativitet. 
Du checkar in hos mysiga Vallåsens Värdshus, äter långa middagar, tar kalla bad med möjlighet till en varm brasa. Går långsamma promenader i skogen och checkar in i hösten. Ja, det är höstdagjämning när vi denna helg bjuder in just dig till en kreativ helg i skogen. Efter sovmorgon och en lång och härlig lördagsfrukost får ni dyka rakt ner i konsten att baka surdegsbröd. Processen är lång så surdegsbagerskan Felicia har tjuvstartat och bjuder in dig till slutfasen. Felicia som utan att kunna något startade ett av västkustens främsta surdegsbageri delar sin kunskap till dig. Lördagens workshop startar med sopplunch och brödprovning och sedan får du lära dig konsten att snitta bröden och olika mjöler. Efter workshop, lunch och brödbak åker ni tillbaka till Vallåsens värdshus för middag, gott i glasen följt av en god natts sömn.

På söndagsmorgonen checkar nu ut och styr kos(s)an till gården Stäme Holstein och hämtar mjölk från korna i hagen. Mjölken tar ni med er till Kvarnen där ni ska få lära er att göra skogsgelato av de omåttligt populära gelatotillverkarna som driver Kvarnen. Om sommaren är det fullt hus, intensivt och hög puls. Nu får du en lugn och exklusiv upplevelse. Vi börjar i trädgården och skogen för att lära om växter i säsong och hur vi kan väva in dem i vår glasstillverkning. Hur smakar egentligen en svamp och gransbarrsglass? Ja, det ska ni snart få veta. Vi drar oss sedan inåt braskaminen och börjar att tillverka glass. Hur lyxigt att få en hel glassfabrik för er själva? Som final på denna helg får du lunch i Kvarnen. Detta är en exklusiv upplevelse för max 10 personer du inte vill missa.

Fakta om paketet:

Pris: 4040 kr per person inkl moms

Bokningsbara datum: 

Fredag – söndag – 20-22 sep 2024 (höstdagjämningen)
Paketet inkluderar:

– 2 nätter boende och frukostbuffé, del i dubbelrum

– 2 st 2-rätters middagar hos Vallåsens Värdshus – dryck tillkommer, beställes och betalas på plats

– 1 workshop i surdegsbak

– 1 workshop i skogsgelto och gårdsbesök hos Stäme Kvarnen och Kvarnen

– 2 luncher

Önskas enkelrum tillkommer 350 kr/natt totalt 700 kr för helgen. dryck och bastu till kommer enligt önskemål

Deltagare: En exklusiv upplevelse – max 10 personer.

Minimiantal: 10 personer – Vi reserverar oss för att eventet kan komma att ställas in vid oförutsedda händelser eller för få anmälda.

Fredag: 20 sep
Incheckning Vallåsens Värdshus från kl 15.00  (OK och avstämt)

Mellan incheckning och middag njuter ni av ett kallt sjöbad och promenader i den tysta vackra skogen.

Middagen serveras tillagad på ekologiska och närproducerade råvaror utifrån säsong.

Sov gott i sköna sängar 

 

Lördag 21 sep

09.00-10.00 Vakna upp nära naturen och njut av den närproducerade frukostbuffé hos Vallåsens Värdshus

Promenad eller bok framför brasan
12.30 Avfärd mot Vilgots
13.00 Lunch hos Vilgots
14.00 Workshop med Felicia – Vilgots
17.00 Avfärd mot Vallåsens Värdshus
18.30 Middag – 2 rätters Vallåsens Värdshus

Söndag 22 sep

Vakna utvilad omsluten av den vackra skogen. Innan utcheckning avnjuter du den närproducerade frukostbuffén fram till kl. 8.30.

09.00 Avfärd mot Gården Stäme Holstein. Hämta mjölk från korna i hagen. Mjölken tar ni med er till Kvarnen där du ska få lära dig att göra skogsgelato. Besöket tar 30 min.
10.00 Avfärd mot Kvarnen i Kornhult. ca 15 min
10.15 Workshop Skogsgelato Kvarnen i Kornhult
12.30 Lunch Kvarnen i Kornhult
14.00 Avfärd hemåt

 

Avbokningsvillkor
Fri avbokning och ombokning till och med 28 dagar innan ankomst. Vid avbokning 27 dagar till och med 14 dagar före ankomst utgår 50% återbetalning.
Avbokning 13 dagar eller senare än 13 dagar före ankomstdatum återbetalas ej. Senare ombokning möjlig endast vid uppvisande av läkarintyg.
Avbeställningsskydd med förmånligare avbokningsvillkor kan tecknas vid bokning.
Genom att du betalar accepterar du våra avbokningsvillkor.
Arrangemanget genomförs om det är 10 betalande gäster. Vi reserverar oss för att eventet kan komma att ställas in vid oförutsedda händelser eller för få anmälda.

Online betalning

Paketet inkl workshops, middagar och boende betalas vid bokning och bokningen är giltig först efter att betalning genomförts och bekräftats. I samband med bokningen skapas ett konto åt dig så att du själv kan logga in för att se och göra ändringar i din bokning.
Bekräftelsemejlet fungerar som avtal mellan dig och Vallåsens Värdshus. Kontrollera att uppgifterna stämmer och meddela oss omedelbart vid eventuella felaktigheter.

Hela beloppet för boendet betalas vid bokningstillfället via bank-, kreditkort eller swish. Öppet köp gäller fram till och med 28 dagar före ankomst.

Alla priser är inklusive moms.

Försäkring  

Privat olycksfallsförsäkring gäller för samtliga bokningar.

Övrig: