Ridäventyret - Halländsk Matkultur

Ridäventyret längst havet

När hösten gör entré gör vi oss redo för ett härligt äventyr på hästryggen. Detta är en upplevelse för dig som gillar fart, äventyr med häst och god mat. Resan börjar i Olofsbo där ni ska få ut och rida. “Skog & havsrundan” går både till skogen och till havet. Ni rider med en guide på grusvägar genom öppna landskap för att ta oss till skogen där långa raksträckor bjuder till möjlighet för mycket tölt och galoppsträckor.

När vi tagit oss genom den lilla skogen rider vi återigen genom öppna landskap för att ta oss till Olofsbo strand. På stranden skrittar, töltar eller galopperar vi beroende på väder och underlag. Därifrån styr sedan turen hemåt mot gården igen. Turen tar ca 3 timmar och är för ryttare med god ridvana.

Efter turen åker ni till Kullängs Påtår för lunch. Man blir hungrig av en förmiddag på hästryggen! Och som grädde på moset avslutas lunchen med att vi tar oss bort till Skrea Ost för ostprovning. Därefter är det dags ta sig ner till havet som ligger någon minut bort. Där väntar en varm bastu för att mjuka upp kroppen och självklart ett dopp i havet!  Under eftermiddagen blir det en ostprovning hos Skrea Ost. Därefter det dags att åka upp till Skrea Backe, checka in hos Skrea Backe Bo och ta en efterlängtad dusch. Kanske något gott att dricka och lite snacks medan ni göra er iordning? Kvällen avslutar vi med en riktigt härlig middag på Skrea Matbruk som ligger bara ett par steg över gårdsplanen. Här njuter vi av en sharingmeny bestående av olika snacks, hemvevad pasta och självklart något sött. Skrea Backe Destilleri hittar ni i samma lada som Matbruket så vem vet, kanske avslutar ni kvällen med en drink? Får vi gissa att ni kommer sova gott efter den här dagen?

Efter en välförtjänt sovmorgon är det dags att duka fram frukosten när det passar er. Vi har fyllt kyl och skafferi med massa lokala godsaker och självklart nybakt bröd så unna er en riktig långfrukost och en mjuk start på dagen!

Max 8 personer – ryttare med god ridvana vilket betyder – du ska kunna hantera hästen i skritt och trav/tölt. Ni kör mellan stoppen i egen bil. (Dryck tillkommer)

Fakta om paketet:

Pris: Kommer inom kort 

Bokningsbara datum: 

12-13 okt + fler datum kommer inför vintern

Paketet inkluderar:

– Ridning 

– Boende hos Skrea Backe Bo

– Lunch hos Lunch Kullängs Påtår

– Ostprovning hos Monica på Skrea Ost

– Middag Skrea Matbruk

Program: 

9.30 – 12.30  Ridning

13.00  Lunch hos Lunch Kullängs Påtår

Ca 14.15 Ostprovning hos Skrea ost

Ca 15.00 Bastu och bad på Ringsegårds strand

Från 16.00 incheckning Skrea Backe Bo 

18.30  Middag Skrea Matbruk

Avbokningsvillkor
Fri avbokning och ombokning till och med 28 dagar innan ankomst.
Vid avbokning 27 dagar till och med 14 dagar före ankomst utgår 50% återbetalning.
Avbokning 13 dagar eller senare än 13 dagar före ankomstdatum återbetalas ej. Senare ombokning möjlig endast vid uppvisande av läkarintyg.
Avbeställningsskydd med förmånligare avbokningsvillkor kan tecknas vid bokning.
Genom att du betalar accepterar du våra avbokningsvillkor.

Online betalning

Paketet inkl upplevelse, middagar och boende betalas vid bokning och bokningen är giltig först efter att betalning genomförts och bekräftats.

Bekräftelsemejlet fungerar som avtal mellan dig och Skrea matbruk. Kontrollera att uppgifterna stämmer och meddela oss omedelbart vid eventuella felaktigheter.

Hela beloppet för boendet betalas vid bokningstillfället via bank-, kreditkort eller swish.
Öppet köp gäller fram till och med 28 dagar före ankomst.

Vägbeskrivning: https://www.skreamatbruk.se/