Test översättningar - Halländsk Matkultur

Att upptäcka den halländska matkulturen är enkelt och Skördetid i Halland visar vägen till aktiviteter och besöksmål när du vill njuta av fantastiska matupplevelser. I augusti startar den långa skördefesten som varar ända fram i oktober.

Den här tiden på året slår annat landskap upp sitt välsmakande skafferi som erbjuder nyskördade läckerheter och härliga evenemang med mat och dryck i fokus vecka efter vecka. Det är enkelt att hitta bra mat som är odlad och lagad med kärlek. Här myllrar det av gårdsbutiker fyllda med grönsaker, ost, kött, rotfrukter, bär och andra lokalproducerade varor. Restaurangerna skapar magi med råvaror från närliggande gårdar och här finns många fina bagerier och caféer som brinner för bra ingredienser och hembakt – på riktigt.

Det finns dessutom gott om varma måltidsupplevelser och vill man lära sig att ta hand om sin skörd kan man till exempel göra egen äppelmust, gå en kurs i surdegsbakning eller att syra grönsaker eller följa med på växtvandringar längs stranden.

Med hjälp av kartan kan du se vart det mesta ligger och enkelt skapa din egen roadtrip!

Det bästa med Halland är skafferiet som finns här. Kvaliteten på råvarorna är fantastisk och här finns så många duktiga lokala producenter, gårdsbutiker och matställen och man upptäcker bara fler hela tiden.

PETER HALLDÈN | SPISERIET