Träffa våra profiler | Halländsk Matkultur | | Kom nära maten i Halland!

VI ÄR EN DEL AV

SKÖRDETID I HALLAND

Att komma nära maten i Halland är även att komma nära dem som ger den kärlek och omsorg, som gör att den blir precis så där härligt god. Här får du möta några av våra halländska vänner som med passion för äkta vara och genuina upplevelser vill bjuda dig hem till sig! Låt dig inspireras av en glad bagare från Varberg, det kreativa paret med hemmakrog i ett gammalt mejeri, trion som bytte ut London-liv mot syrade grönsaker och yoga och sist – men inte minst – en modern bonde med extra smak för ost.

NIKLAS

KUSTBAGERIET

JOHAN & RINA

LIS MEJERI

CECILIA & CATHARINA

PAULSSONPALEO

KARL-JOHAN

SKOTTORPS SÄTERI

vänner från förr

Lisa Lemke

Lisa Lemke

När du närmar dig Lisa Lemke så är det som att du kommer in i hennes kraftfält. Och på tal om just fält. Vi hittar Lisa mellan fält där det finns spannmål, grönt gräs och djur. I Falkenbergs södra böljande odlingslandskap, på hennes älskade Skrea Backe.

läs mer
John Taylor

John Taylor

Han är din trädgårdskompis i tv-rutan och även konstnärlig ledare i en av Sveriges vackraste trädgårdar. Möt John Taylor ute i Tjolöholm Slotts prunknande rabatter – hans alldeles särskilda Happy Place!

läs mer
Marina Evertsson

Marina Evertsson

Året hette 2012 när Marina började skänka sitt enorma engagemang till det som då var ödegården Strömma Kvarn. Orenoverade kåkar, mängder av charm och ännu mera jobb. Hon såg redan då en förtrollad plats framför sig. Mycket mod, magi & målmedvetenhet. Mycket Marina.

läs mer