Våra Vänner - Halländsk Matkultur - lär känna människorna bakom maten
Välj en sida

VI ÄR EN DEL AV

HALLÄNDSK MATKULTUR

Att komma nära maten i Halland är även att komma nära dem som ger den kärlek och omsorg, som gör att den blir precis så där härligt god. Här får du möta några av våra halländska vänner som med passion för äkta råvaror och genuina upplevelser vill bjuda dig hem till sig.

Inspireras av en gastronomisk kock i lantlig miljö, den kreativa restaurangduon i Halmstad, paret som bytte Köpenhamn mot lugnet i Hylte och det moderna bondeparet med stor kärlek till djur och natur.

PETER

SPISERIET

JOHANNA & MY

SÖDERFAMILJEN

CAMILLA & JOHAN

HAMRAGÅRD

FLEMMING

STEDSANS FARM AND RESTAURANT

vänner från förr

Lis Mejeri

Lis Mejeri

De har öppet med jämna och ojämna mellanrum, hemmakrogen Lis Mejeri. De lagar mat som gästerna ska prata om i generationer. Vi gjorde ett besök och träffade husmor Johan Blidberg och värdmästare Rina Ratell som delar med sig av sin plats på jorden till sina gäster.

läs mer
Kustbageriet

Kustbageriet

Han har lämnat Varberg och kommit tillbaka. Kocken som valde att sprida nybakad doft över Varbergs hamn. Vi träffade Niklas Gustafsson på Kustbageriet och pratade om hans kärlek för hamnar, hur nära allting är i Halland och varför Varberg är så fantastiskt på hösten.

läs mer
Skottorps Säteri

Skottorps Säteri

Att vara lantbrukare i Halland är inte ett yrke, det är snarare en livsstil. För familjen Gunnarsson i Skottorp är den livsstilen deras syre. De andas och lever lantbruk och tillverkar även välsmakande ost utav mjölken från gårdens alldeles egna mejeri.

läs mer
PaulssonPaleo

PaulssonPaleo

Från ett stressigt London-liv till en självförsörjande hälsogård med yoga och syrade grönsaker i Hallands inland. Handlar det om en feel-good-roman om hur man borde leva sitt liv? Nej, det är historien om det familjära kollektivet på PaulssonPaleo i Simlångsdalen!

läs mer
Lisa Lemke

Lisa Lemke

När du närmar dig Lisa Lemke så är det som att du kommer in i hennes kraftfält. Och på tal om just fält. Vi hittar Lisa mellan fält där det finns spannmål, grönt gräs och djur. I Falkenbergs södra böljande odlingslandskap, på hennes älskade Skrea Backe.

läs mer
John Taylor

John Taylor

Han är din trädgårdskompis i tv-rutan och även konstnärlig ledare i en av Sveriges vackraste trädgårdar. Möt John Taylor ute i Tjolöholm Slotts prunknande rabatter – hans alldeles särskilda Happy Place!

läs mer
Marina Evertsson

Marina Evertsson

Året hette 2012 när Marina började skänka sitt enorma engagemang till det som då var ödegården Strömma Kvarn. Orenoverade kåkar, mängder av charm och ännu mera jobb. Hon såg redan då en förtrollad plats framför sig. Mycket mod, magi & målmedvetenhet. Mycket Marina.

läs mer