Våra Vänner - Halländsk Matkultur - lär känna människorna bakom maten

VI ÄR EN DEL AV

HALLÄNDSK MATKULTUR

Att komma nära maten i Halland är även att komma nära dem som ger den kärlek och omsorg, som gör att den blir precis så där härligt god. Här får du möta några av våra halländska vänner som med passion för äkta råvaror och genuina upplevelser vill bjuda dig hem till sig.

Jeanette & Kristian

Öströö fårfarm

 

Mikael

Ugglarps grönt

JOHN & LINNEA

KILAGÅRDS GRÖNA

RAIMO

WARBERG TOMATERIA

MARCUS

PROSTENS PIZZA

FELICIA

VILGOTS SURDEGSBAGERI

vänner från förr

Stedsans

Stedsans

Djupt in i skogen ligger en retreat med gastronomi i världsklass, där maten lagas över öppen eld och gästerna sover i beduintält eller minimalistiska trästugor. De egna odlingarna baseras på permakulturprinciper med inspiration från likasinnade odlingsfantaster världen över.

läs mer
HamraGård

HamraGård

Naturligt, ekologiskt och förädlat med varsam hand. Det är med stor passion för djur och natur som syskonen Camilla och Johan driver sitt cirkulära jordbruk på HamraGård.

läs mer
Söderfamiljen

Söderfamiljen

Det känns kreativt, glatt och ja – familjärt! Här på Söderfamiljen värnar man om att stämningen är skön, att det som serveras på tallriken smakar gott och att atmosfären är avslappnad.

läs mer
Spiseriet

Spiseriet

Färdas längs en grusväg som är omgärdad av ett hav av knallgula maskrosor, i hagen intill betar korna och fåglarna kvittrar. På en gård strax söder om Varberg finns ett lugn och en atmosfär som både är gemytlig och rustik.

läs mer
Lis Mejeri

Lis Mejeri

De har öppet med jämna och ojämna mellanrum, hemmakrogen Lis Mejeri. De lagar mat som gästerna ska prata om i generationer. Vi gjorde ett besök och träffade husmor Johan Blidberg och värdmästare Rina Ratell som delar med sig av sin plats på jorden till sina gäster.

läs mer
Kustbageriet

Kustbageriet

Han har lämnat Varberg och kommit tillbaka. Kocken som valde att sprida nybakad doft över Varbergs hamn. Vi träffade Niklas Gustafsson på Kustbageriet och pratade om hans kärlek för hamnar, hur nära allting är i Halland och varför Varberg är så fantastiskt på hösten.

läs mer
Skottorps Säteri

Skottorps Säteri

Att vara lantbrukare i Halland är inte ett yrke, det är snarare en livsstil. För familjen Gunnarsson i Skottorp är den livsstilen deras syre. De andas och lever lantbruk och tillverkar även välsmakande ost utav mjölken från gårdens alldeles egna mejeri.

läs mer